Hypotheek Voor Huis In Het Buitenland

Gepubliceerd nov. 19, 22
6 min read

Vragenlijst Buitenlandse Vakantiewoning Ingediend, Wat Nu?

Fiscaliteit Voor Je Tweede Verblijf In Het BuitenlandWoning In Het Buitenland

Na 22 jaar ben je geen winstbelasting meer verschuldigd. In Tsjechië is die periode aanzienlijk korter: 5 jaar. Laat je niet verleiden om een deel van de aankoop zwart te betalen. Behalve dat dit strafbaar is, betaal je bij verkoop ook meer belasting, omdat de officiële verkoopwinst hoger uitpakt. Het is voor een huis in het buitenland vaak lastiger om een hypotheek te krijgen van een Nederlandse bank.

Je kunt ook aankloppen bij een lokale bank. Je moet dan meestal wel meer eigen geld inbrengen. Wil je een huis in het buitenland kopen, neem er dan de tijd voor en laat je adviseren door een expert die de lokale markt kent en de taal spreekt.

Maar al te vaak krijg ik de vraag wat de belastingconsequenties zijn bij aankoop van een woning in het buitenland. Het kopen van een huis in het buitenland heeft niet enkel consequenties voor de Nederlandse aangifte inkomstenbelasting maar ook voor de buitenlandse aangifte inkomstenbelasting (Huis verkopen in het buitenland). Tussen bijna alle landen in de wereld is een belastingverdrag van toepassing, dat regelt welk land belasting mag heffen over bepaalde inkomsten en vermogen.

Hoe Kan Ik Lenen Om Een Woning Te Kopen In Het Buitenland?

Voor meer informatie over het belastingverdrag tussen Nederland en Italië kun je kijken op deze link: . Allereerst is het van belang te bepalen -aan de hand van de internationale regels- in welk land je fiscaal inwoner bent. Je kunt namelijk tegelijk in meerdere landen wonen maar dat betekent niet dat je in al die landen fiscaal inwoner bent. Wat is emigreren?.

Waar je fiscaal woont wordt onder andere bepaald door te bepalen waar jouw sociale en economische middelpunt is gelegen. Dat betekent dat gekeken wordt naar een combinatie van factiren zoals waar jij een gezin hebt, waar je werkt, waar jij de meeste tijd van de tijd bent etc. Als jij als fiscale inwoner van Nederland een huis koopt in het buitenland dan mag Nederland in beginsel belasting heffen over de waarde van jouw huis in het buitenland.

De woning in het buitenland valt in Nederland in de zogeheten box 3 en dan wordt – ongeacht of je woning in het buitenland verhuurt of niet- de waarde in het economische verkeer verminderd met de schulden belast in box 3 met een fictief rendement. Let op: het is niet de kadastrale waarde van de woning in het buitenland (die veel lager en vergelijkbaar is met de in Nederland bekende WOZ waarde!) die wordt meegenomen in de Nederlandse belastingheffing maar de waarde in het economische verkeer. Een huis kopen in het buitenland: alles wat je moet weten.

Wat Kost Een Gemiddeld Huis In Portugal

In het buitenland krijg je niet -zoals in Nederland het geval is- jaarlijks een aangepaste waarde van de woning. Mocht je een discussie krijgen met de belastingdienst in Nederland over de waarde van jouw woning in Italië dan zou je in beginsel een taxatie (“Perizia”) moeten laten uitvoeren door een Italiaanse makelaar.

In Italië echter zal Italië – op grond van hun belastingstelsel- de woning in Italië belasten omdat de woning op Italiaans grondgebied is gelegen (Wonen in het buitenland - Nederlands inkomen). Nu komt het belastingverdrag ter sprake omdat het belastingverdrag (artikel 23) tussen Italië- Nederland aangeeft dat Italië belasting mag heffen over de in Italië gelegen woning.

Een Nederlander die een tweede woning ('seconda casa') heeft in Italie betaalt ICI over de kadastrale waarde (“rendita catastale”) van de woning. De tarieven worden door elke gemeente afzonderlijk bepaald en worden periodiek gewijzigd. Het tarief varieert van 4 procent tot 7 procent over de kadastrale waarde. Artikel 24 van dat verdrag geeft aan dat indien je fiscaal inwoner bent in Nederland dat Nederland in het geval dat Italië een belasting heft over jouw Italiaanse woning een vermindering moet verlenen voor de belasting die Nederland berekent ter voorkoming van dubbele belastingheffing.

Investeren In Onroerend Goed In Het Buitenland

Voor een specifieke berekening in jouw geval neem dan contact met ons op. Het Italiaanse fiscale klimaat is behoorlijk vriendelijk voor buitenlanders met een tweede woning. Waar de Franse regering een extra belasting op gaat leggen aan bezitters van een tweede woning in Frankrijk en daarmee een aanvullende belasting voor niet-residenten oplegt, legt Italië vooralsnog geen speciale extra heffing op aan buitenlanders met een tweede woning in Italië.

In een volgend artikel zullen wij ingaan op de Italiaanse woningmarkt en vergelijkingen binnen Europa, verschil in de vermogenswinsten van een woning in Nederland en Italië als fiscaal inwoner van Italië en Nederland en de belastingheffing van huurinkomsten uit de woning in Nederland of Italië bij fiscaal inwonerschap in Nederland of Italië.

Investeren In VastgoedHuis Kopen Italie

Regelmatig krijg ik de vraag “mag ik vragen hoe jullie een huis hebben gekocht op Karpathos?”. Vakantiehuis kopen via eigen notaris. Logisch ook, het is natuurlijk bijzonder om een huis kopen in het buitenland, zeker op onze leeftijd. Toch zien wij het kopen van een huis in het buitenland niet als een onmogelijk. Ik denk zelfs dat heel veel mensen dit ook zouden kunnen.

Tweede Huis In Het Buitenland En Het Buitenlands Erfrecht

Enjoy! Veel mensen reageren al gauw “ik heb geen geld voor dit of dat” of “ik heb geen tijd”. Hypotheek voor huis in het buitenland. Je hebt wel geld en je hebt ook de tijd, je stelt alleen 😉 Dit is natuurlijk helemaal prima, maar dat is iets dat je wel moet accepteren. En ik begrijp best dat een huis op Karpathos niet voor iedereen is weggelegd, maar als je prioriteiten gaat stellen, zouden een groot deel dit ook kunnen doen.

Huis In Het Buitenland : Hoe Zit Het Met De BelastingenDe Tweede Woning In Binnen- En Buitenland En Box 3

We hadden wel wat geluk met de woningmarkt. We wonen hier inmiddels al weer 4 jaar en destijds was de rente en de huizenprijzen een stuk lager. Toch als wij nu al groter waren gaan wonen, hadden we een huis op Karpathos nooit kunnen betalen. Daarom is het stellen van je prioriteiten belangrijk.

Maar ik ben mij ervan bewust waarom ik nu (nog) niet in een groter huis woon. Ik weet namelijk dondersgoed dat voor mij een huis op Karpathos en een klein(er) huis in Nederland belangrijker is, dan een in Nederland (bewijs van spreken) - Een woning kopen in het buitenland?. Ik kan geen villa betalen haha). Op deze manier moet je goed bij jezelf (en je gezin) nagaan waar jullie prioriteiten liggen.

Beleggingspand Kopen In Het Buitenland: Kan Dat Vlot?

Huis Kopen CuracaoWaar Moet Ik Op Letten Bij Het Kopen Van Een Huis In Spanje

Dit is de eerste auto van Vincent en hebben er ook bewust maar bij één auto gehouden (Zo wordt uw tweede verblijf in het buitenland voortaan belast). Tuurlijk zouden we een nieuwe willen, maar onze prioriteiten liggen daar simpelweg niet. Normaal gesproken ben ik van ons twee diegene die het meesteen beslissing neemt, maar met het kopen van ons huis op Karpathos was Vincent dat juist.Vincent bleef daar heel cool in, wat ik ontzettend bewonder. Wat was namelijk het ergste dat er zou kunnen gebeuren? Dat we het huis om wat voor reden dat ook, niet meer konden veroorloven. Oke, heftig denk je dan, maar dat is heel snel opgelost door het huis weer te verkopen.

Meer van Makelaardij

Navigation

Home

Latest Posts

Bed & Breakfasts En Hotels Te Koop In Spanje

Published Jan 16, 23
7 min read